10 neotřelých nápadů, co dělat doma s dětmi, když je venku ošklivo

Velkou výpravu můžete podniknout, i když tomu počasí zrovna nepřeje
Foto: Shutterstock.com
Sdílej na facebooku
19. července  2020 
 06:00

Už vás nebaví číst dokola stejné knížky a vaše děti ještě méně? Po stopadesáté kreslit koně nebo tankovou bitvu? A venku ne a ne přestat pršet a energie vašich dětí už dávno překročila hranici snesitelnosti? Podívejte se na úžasné tipy, co s nimi doma podniknout. Většinou si vystačíte s tím, co máte doma!

Předsíň můžete využít jako bludiště. Kdo se dotkne překážky, musí jít znovu.
Předsíň můžete využít jako bludiště. Kdo se dotkne překážky, musí jít znovu.
Autor: www.itsalwaysautumn.com
Déšť pochopitelně není důvod, proč nejít ven. Jako osvícení rodiče víme, že neexistuje špatné počasí, jen špatné oblečení. Přesto ale většinou nestrávíme s dětmi mimo domov tolik času, jako když neprší. Přináším pár tipů, jak naložit s časem, který nám za špatného počasí doma trochu přebývá. Vystačíte si opravdu s minimem nákladů.

Dráhy a bludiště

Pokud máte doma úzkou předsíň, zkuste v ní vytvořit provázkové bludiště. Natáhněte z jedné strany na druhou překážky tak, aby je děti musely podlézat nebo překračovat.

VŠECHNY NÁPADY VE FOTOGALERII

Z předmětů, které máte doma, se dají vytvořit různá bludiště a dráhy. V galerii uvidíte obývací pokoj, ve kterém si děti udělaly dráhy pro auta jen za pomoci průhledné lepenky. Mít dovoleno lepit ji po sedačce nebo po koberci bude asi mnohem zábavnější než samotné ježdění s autíčky.

Konečně mohou najít uplatnění roličky od toaletních papírů! Můžete si společně s dětmi udělat kuličkovou nebo balónkovou dráhu přímo na zdi. Pokud je zrovna neskladujete, určitě vám postačí srolované papíry.

Bludiště se dá postavit také z brček, nápad opět uvidíte v GALERII

Neštovice: Jak nemoc poznat? Mají rodiče nechat potomka nakazit, nebo očkovat?

Neštovice: Jak nemoc poznat? Mají rodiče nechat potomka nakazit, nebo očkovat?

Plané neštovice jsou vcelku otravná nemoc. Většinou mají lehký průběh, ale trvá poměrně dlouho, než se jich dítě zbaví a vzpamatuje se z nich. Proto…celý článek

2674036:gallery:true:trueVýbuchy a další tipy pro zvídavé

Velice oblíbenou činností je dokazovat neustále dokola, že kyselina a zásada spolu bouřlivě reagují. Použít se dají bezpečné ingredience – ocet a jedlá soda. Pro lepší efekt můžete do octa přidat potravinářské barvivo a jar, aby to navíc ještě hezky pěnilo. Pak už jen přisypte sodu a kochejte se.

NÁPADY NA FOTKÁCH

Zájemci o stavby si mohou vytvořit vlastní srub ze slaných tyčinek, na vlastní oči ho můžete spatřit opět v galerii. Stejně jako veselý květináč, do kterého můžete zasít třeba zbylé osení z Velikonoc.

Balónkové závody

Nafouknutý balónek je skvělý pohon pro rakety nebo pro autíčka. Pokud na něj připevníte brčko, kterým provléknete provázek, získáte skvělou raketu. Ti šikovnější se pak mohou pustit do výroby autíčka ze staré petlahve. Z těch se dají vyrobit i zajímavé terče, do kterých se můžete trefovat víčky.

Sdílej na facebooku
Autor: is

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku