Kam na výlet s dětmi: Baví nás Sladovna, Depo 2015, vlci a bizoni i nové hračkářství

  • Kam na výlet s dětmi: Baví nás Sladovna, Depo 2015, vlci a bizoni i nové hračkářství
    Písecká Sladovna láká na obří tiskařskou dílnu
    Foto: Sladovna.cz
    Sdílej na facebooku
    6. května  2016 
     08:00

    Přinášíme vám tipy na zajímavá místa a akce, na které se můžete vydat se svými dětmi. Mnohé z nich přitom mohou zaujmout i ty, které byste jinak na výlet dostávali jen těžko. Mají společné jedno: nuda tam určitě nebude. 

  • Sladovna Písek

    ...
    ...
    Autor: Sladovna.cz

    Sem se můžete vydat několikrát za rok a vždycky tu najdete něco nového. Písecká Sladovna na břehu řeky Otavy se právem označuje také jako Galerie hrou. Velké plus, myslí tu už na děti od půl roku, pro které tu mají skvělou hernu plnou montessori hraček nazvanou Pilařiště. Expozice nabízí aktivity a zážitky všech typů her pro děti do šesti let. Pro ty větší pak vždycky nejméně dvě výstavy, na kterých si ledacos můžete vyzkoušet na vlastní kůži – momentálně až do srpna je velkým hitem zejména Tiskařiště.  Část sladovny se změnila obrovskou tiskařskou dílnu, v níž mohou novodobí objevitelé tisku svobodně tvořit a osahat si různé tiskařské techniky.

    Více na www.sladovna.cz

  • Depo 2015 Plzeň

    Plzeňské Depo 2015 je bývalou autobusovou vozovnou, což je na ní ještě vidět, o to působivější, trochu drsný prostor je. Pořádají tu mnoho akcí pro děti i dospělé. Největším lákadlem pro rodiny s dětmi je výstava Dobrodruzi, která trvá až do poloviny srpna a přesunula se sem z písecké Sladovny. Výstava vypráví příběh vesničanů ze Stodu, kteří se v 19. století rozhodli odejít ze země a začít žít na Novém Zélandu. Výborně udělaná expozice umožní začít jejich dobrodružství na vlastní kůži. 

    Více na www.depo2015.cz

  • Raketa v Táboře

    ...
    ...
    Autor: Raketa/Facebook

    Celý květen je v galerii ve Vodárenské věži v Táboře k vidění výstava výtvarníků spojených se skvělým dětským časopisem Raketa pro děti i jejich rodiče. Vystavují tu mladí a nadaní výtvarníci, kteří společně vytvářejí časopis, a představují tak pestré portfolio ilustrací, kreseb a 3D-objektů. Podívejte se, co připravili Aneta Františka Holasová, Nikkarin, Lukáš Urbánek alias Dr. Racek, Filip Raif, Jan Vajda alias Antimultivitamin, Jan Šrámek alias Kolouch, Jiří Franta & David Böhm, Johana Švejdíková, Daniela Olejníková, Mařenka Urbánková a další.

    Časopis „pro děti chytrých rodičů“, který neobsahuje žádnou reklamu, vychází čtvrtletně a najdete v něm příběhy, komiksy, zábavné hry, úkoly, tvoření, vystřihovánky a různé zajímavosti vždy na jedno konkrétní téma.

    Více na webu galerie

  • Sýpka v Orlických horách

    Malá místní muzea bývala vždycky symbolem nudy, ale o tom, které se jmenuje Sýpka a najdete ho v Rokytnici v Orlických horách, to neplatí. Moderní muzejní expozice nazvaná Přírodou za řemesly Orlických hor prokazatelně dokáže děti zaujmout, protože jim umožňuje vyzkoušet si různé věci jako třeba malý tkalcovský stav stejně, jako je potěší dotykové obrazovky s kvízy a skládačkami.

    Více na webu muzea Sýpka 

  • Za vlky a bizony na Šumavu

    ...
    ...
    Autor: Nebespán

    Unikátní výběh s vlky a naučnou stezku otevřeli v Srní na Šumavě. Visutá pozorovací stezka má tři sta metrů a vy se můžete procházet po dřevěné lávce ve výšce čtyř až šesti metrů nad zemí. Najdete na ní mnoho pozorovacích přístřešků, laviček a zajímavých informačních cedulí o životě vlčí smečky, pro kterou se staly domovem tři hektary lesa pod vámi. Dnes se tu s nimi můžete znovu seznámit, a to na vlastní oči – s celou vlčí rodinkou se třemi vlčaty.

    Nedaleko Kašperských Hor si budete připadat jako na Divokém západě. „U vesničky Červená máte jedinečnou možnost podívat se do očí pravému americkému bizonovi. V ohradách se tu volně pase poměrně velké stádo těchto chlupatých obrů. Rychle si tak navodíte atmosféru rozlehlých prérií, kde se kovbojové a indiáni proháněli na koních ve snaze skolit toho největšího bizona. Dojedete sem autem nebo si můžete udělat krásnou procházku kolem vrchu Lišák. Cestu pohodlně zvládnete i s kočárkem,“ říká Sabina Kmecová z Nebespán café & apartments v Kašperských Horách. Jejím dalším tipem je výprava za sovami do Borové Lady – skupinu těchto opeřenců žijících na Šumavě tu uvidíte ve venkovních voliérách, a to hezky zblízka – návštěvní trasu mezi jednotlivými voliérami tvoří dřevěná stezka s rozšířenými pozorovacími místy.

    Více na webu o Šumavě 

  • Nové hračkářství v Praze

    ...
    ...
    Autor: Hamleys

    Tohle sice není tip na výlet do přírody, ale i tak místo stojí za návštěvu – v bývalé Živnobance na pražských Příkopech otevřelo velkou pobočku slavné britské hračkářství Hamleys, které nabízí hračky pro všechny věkové kategorie trochu jinak – prodavači jsou zároveň herci, kteří si hrají s dětmi, ty tu navíc mohou jezdit na opravdovém velkém kolotoči, klouzat se na obří skluzavce, užívat si hrátek s vodou či třeba nabírat míčky pomocí pořádných bagrů. 

  • Maxipes Fík v Pelleově vile

    ...
    ...
    Autor: Silvie Marková

    Co byste řekli výstavě Divoké narozeniny Maxipsa Fíka aneb Jiří Šalamoun dětem, která se uskuteční v pražské bubenečské Galerii Villa Pellé od 10. května do 12. července 2016.

    Magický fantazijní svět našeho pravděpodobně nejvýznamnějšího ilustrátora druhé poloviny dvacátého století Jiřího Šalamouna přitahuje děti i rodiče několika generací. Jeho Maxipes Fík se dožívá letos čtyřicítky. Jiří Šalamoun dokázal ve svém díle originálně prolnout svět dětské fantazie s nostalgií i zkušenostmi dospělejších jako málokdo jiný. A tak na výstavě budou Maxipsu Fíkovi dělat dobrou společnost i originály ilustrací ke knihám Poslední Mohykán, Hobit, Pan Tau nebo Tracyho tygr. Filmové příznivce potěší kolekce Šalamounových filmových plakátů.

    Více na www.villapelle.cz

/
Autor: wall
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku