Kam na Velikonoce? Nadchněte děti Trnkovou Zahradou i plzeňskými digitálními triky

  • Video se připravuje ...
    Sdílej na facebooku
    24. března  2016 
     16:00

    Počasí není zrovna moc jarní, ale během Velikonoc se má přece jen zlepšovat, a tak klidně vyražte na výlety do přírody. Kdyby vás to zase tak moc nelákalo, případně jste měli zájem i o něco ve městě, tady máte pár tipů. Pozveme vás na výstavu, do kina i do divadla. 

  • Touhle Zahradou děti nadchnete

    ...
    ...
    Autor: http://www.zahrada2.cz/

    Znáte Zahradu, knížku, která vypráví o pěti klucích a o zahradě, v níž žije vzteklý kocour, přemoudřelá velryba a poněkud zádumčivý trpaslík. A chcete s ní seznámit i své potomky? Pak je vezměte do pražské Malostranské besedy, kde až do šestnáctého května letošního roku běží stejnojmenná výstava.

    Pro všechny, kdo knihu četli i nečetli, číst nechtějí, neumějí nebo už to zapomněli, je zde originální kybernetoskop: Trnkova ZAHRADA 2.,který hrdiny knihy přenáší z média tištěného do média audiovizuálního. Cílem jeho autorů však není pouze mechanicky přenést obrázky a text knížky do veřejného prostoru, podstatou projektu je hra, do které je interaktivně zapojen i divák.

    Pokud vás svět Trnkovy Zahrady oslovil a vaše děti také, poohlédněte se po lístcích do pražského divadla Minor – dávají ji zhruba jednou až dvakrát měsíčně, lístky jsou v prodeji vždy od 15. předchozího měsíce.   

    Video se připravuje ...
    Zahrada v divadle Minor Praha • VIDEO: 

  • Velikonoce v klášterech v Českém Krumlově

    V Českém Krumlově mohou děti i dospělí hledat velikonoční poklad
    V Českém Krumlově mohou děti i dospělí hledat velikonoční poklad
    Autor: http://www.klasteryck.cz/

    Kláštery v Českém Krumlově zvou na speciální koncerty, lidová řemesla, tvoření i pohádky. Unikátní komplex, veřejnosti poprvé zpřístupněný na sklonku loňského roku, se na Velikonoce stane dějištěm bohatého programu pro děti i dospělé. Na Klášterním dvoře bude k vidění ukázka lidových řemesel, která můžete nejen obdivovat, ale také vlastnoručně vyzkoušet. Na Velký pátek se dějí zázraky, otvírají se brány k nejrůznějším pokladům, všechny šikovné a zvídavé děti jsou proto zvány na společné hledání klášterního pokladu. Ve velkém sále bývalého konventu klarisek se odehraje divadelní představení pro děti, pohádka Dlouhý, široký a bystrozraký v podání Studia dell´arte – 25. 3., 15.00. Stejný sál bude hostit netradiční čtení pohádek, kdy známá krumlovská kapela Chlapi v sobě přečte dětem každého věku pohádku na dobrou noc. 

    Podrobnosti najdete ZDE

  • Ovčí dílna Kašperk

    ...
    ...
    Autor: www.pamatkykasphory.cz

    Letošní velikonoční svátky budou poprvé o jeden volný den – Velký pátek – delší. V Kašperských Horách bude rušno od pátku 25. března až do neděle 27. března. Připraven je lákavý program pro všechny generace, chybět nebudou velikonoční trhy, tvořivé dílny, komentované prohlídky města, divadelní představení a koncerty. Hrad Kašperk láká prohlídkou Život na hradě a středověkým divadlem Hra veselé Magdalény.

    Na nádvoří bude připravena i dílna pro návštěvníky s výrobou z ovčí vlny. Pátek 25. března bude v Kašperských Horách patřit těm, co rádi tvoří. V Horském klubu mohou od 13.00 do 16.00 zdobit velikonoční vajíčka, uplést pomlázku, vyrobit hlavouny, velikonoční dekorace a další tematické drobnosti. Zvídaví návštěvníci, kteří by se rádi dozvěděli něco více o velikonočních zvycích a tradicích, jsou zváni na speciální komentované prohlídky města s průvodcem. Velikonoční Kašperské Hory vyvrcholí v neděli 26. března od 10 dopoledne farmářskými a řemeslnými trhy s divadelním představením pro děti a hudebními vystoupeními skupin Flám a Kamelot revival. Tradiční součástí trhů bude soutěž o nejkrásnější kraslici či velikonoční vajíčko. Kašperskohorské kino promítne snímky o Kašperských Horách, Šumavě a šumavských pašijových hrách.

    Více na stránkách hradu Kašperk

  • Skvělé plzeňské triky

    ...
    ...
    Autor: Depo2015

    Tohle sice není zrovna velikonoční záležitost, ale děti tím rozhodně nadchnete. V rámci plzeňského Depa2015 až do 24. dubna probíhá interaktivní instalace nazvaná prostě Trik. S podtitulem digitální hřiště pro zvídavé děti. 

    Co všechno můžete vyzkoušet? Rozeznít podlahu, probudit sopku k životu, pohybem vybarvit zeď, zkusit si černé divadlo, ovládat planety ve vesmíru, stavět koleje. Umělci a programátoři z Česka a Polska připravili unikátní kolekci interaktivních a převážně digitálních herních prvků, které nechají děti vstoupit do světa fantazie, a přitom být po celou dobu v pohybu.

    Instalace TRIK je určena především pro školní děti, ale zvládnou ji i starší předškoláci.

    Video se připravuje ...
    TRIK digitální hřiště pro zvídavé děti • VIDEO: 
     

  • Objevte kino Ponrepo

    ...
    ...
    Autor: Kino Ponrepo Praha

    Zajídají se vám multikina, ale na film byste zašli rádi, nejlépe i s dětmi. Pak se schválně podívejte na program pražského kina Ponrepo, které najdete kousek od Národní třídy v Bartolomějské ulici. Pro děti tu každou neděli během školního roku nabízejí program Ponrepo dětem, vždycky od tří do pěti odpoledne.  Jde o komponovaná pásma klasických i méně známých animovaných filmů, případně i celovečerní pohádky. Každý program doplňuje průvodní slovo filmových klaunů, živý hudební doprovod, tvůrčí dílna nebo jiná autorská aktivita, která obohacuje a rozvíjí zážitek malých diváků v kině. Představení jsou určena především dětem od tří do devíti let, ale pobaví i jejich rodiče či prarodiče a další dospělé návštěvníky. V jiné dny a hodiny jsou v nabídce filmy pro dospělé.  Program kina Ponrepo najdete ZDE 

  • Čínská medicína zadarmo

    ...
    ...
    Autor: www.tongrentang.cz

    Zajímá vás čínská medicína a její léčebné postupy? Pak by vás mohla zaujmout akce, která začíná v neděli 27. března v Praze. V rámci Festivalu tradiční čínské medicíny, který trvá až do úterý 29. března, přiletí do Prahy sedm špičkových čínských terapeutů. Ti budou zájemce diagnostikovat a provádět terapeutické služby zcela zdarma.  "K dispozici budou Tuina masáže, baňkování, moxování a další. Zveme všechny, kteří si chtějí čínskou medicínu vyzkoušet na vlastní kůži, a navíc přímo od odborníků z Číny," popisuje unikátní příležitost Wu Yan, Sandy, vedoucí terapeutka pražské kliniky Tong Ren Tang, kde se festival koná. Součástí třídenního festivalu, který má za cíl přiblížit tradiční čínskou medicínu široké české laické i odborné veřejnosti, jsou i odborné workshopy, přednášky a také tradiční čínské cvičení. Objednání na stránkách kliniky

  • Chaplinovy děti ve Švanďáku

    ...
    ...
    Autor: Studio Spektákl

    Máte rádi malá divadla? Zkuste další reprízu nejnovějšího představení Divadla SPEKTÁKL nazvaného Chaplinovy děti v režii Jana Holce. Komediální skeče a grotesky vás dost možná nadchnou divokým a nepředvídatelným vývojem, který předčí i nejvíc adrenalinové atrakce. Nejbližší představení se koná v úterý 29. března od sedmi večer v Studiu Švandova divadla Praha. Krátké scénky studentů herectví a režie pražské DAMU vznikly původně jako klauzurní představení. Výchozí inspirací byl studentům společný workshop commedie dell'arte, jímž byli fascinováni natolik, že se této disciplíně dále věnovali. Původní historickou podobu commedie dell' arte rozšířili moderními prvky pantomimy a klauniády. Vznikl tak mladý a hravý tvar, který je založen především na pohybové složce a asociativním rozvíjení příběhu. Celá inscenace je proto čitelná bez ohledu na jazykovou bariéru a vhodná pro všechny věkové kategorie.

/
Autor: wall
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku