Chlapeček, nebo holčička: Můžete ovlivnit pohlaví svého dítěte?

  • Chlapeček, nebo holčička: Můžete ovlivnit pohlaví svého dítěte?
    Foto: Shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    27. července  2016 
     06:00

    Existují desítky zaručených návodů, jak na početí, aby se vám narodil syn, nebo naopak dcera. Věda je nikdy stoprocentně nepotvrdila, ale lidé je zkoušejí a věří, že fungují. Můžete je zkusit i vy. 

     

     

  • Má smysl tomu věřit?

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Skutečný výsledek všech „zaručených metod“ je nejistý, ale proč je neotestovat na vlastní kůži? Na některých dokonce něco je. I když, jak říká porodník Jozef Záhumenský, genetické pohlaví dítěte je dáno už při oplodnění a jeho určení je limitované jenom možností získat buňky plodu. Co se prý babských teorií týká, ví o nich, ale neumí si představit studii, která by jejich správnost ověřila v praxi. Jaké faktory tedy mohou ovlivnit to, zda se vám narodí chlapeček, nebo holčička?

  • Důležité je, KDY se milujete

    Existuje domněnka, že spermie nesoucí „Y“ se pohybují rychleji, ale jsou méně odolné, takže přežívají jen krátkou dobu. „X“ spermie jsou pomalejší, ale zase „déle vydrží“. Podle této teorie byste se tedy měli milovat 2 až 3 dny před ovulací, pokud chcete holčičku, pokud chcete radši chlapečka, měli byste se oddat milování v den ovulace a maximálně 12 hodin po ní, neboť rychlejší mužské spermie se dostanou k vajíčku dřív než ty holčičí. Něco na tom bude – aspoň já mohu tuto teorii potvrdit, mám tři kluky a všichni byli počati v den ovulace. Ovšem úspěchy doporučení mohou být v jednotlivých případech, ve větších souborech je podle odborníků nakonec spolehlivost kolem 50 %.

  • JAK často se milujete?

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Čím častěji se budete milovat, tím máte větší pravděpodobnost, že počnete holku (snižuje se počet mužských spermií v ejakulátu), čím budete zdrženlivější, tím dáte větší šanci mužským spermiím. Něco na tom bude – aspoň já mohu tuto teorii potvrdit, mám tři kluky a všichni byli počati v den ovulace. Ovšem úspěchy doporučení mohou být v jednotlivých případech, ve větších souborech je podle odborníků nakonec spolehlivost kolem 50 %.

  • Čínský kalendář početí

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Podle něj je nejvhodnější okamžik pro oplodnění ženy stav fáze měsíce, jaký byl v okamžiku jejího narození. Pohlaví dítěte je pak určeno fází měsíce v drakonickém cyklu, tj. polohou měsíců vůči ekliptice. Pro výpočet dokonce existují programy, které vám přesně vypočítají, kdy by mělo dojít k početí. Podle této metody se prý trefíte v 80 procentech. http://www.yourchineseastrology.com/calendar/baby-gender-predictor.htm

  • CO jíte?

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Říká se, že pro pohlaví je důležité, co budete jíst. Pokud dáváte přednost kyselinotvorné stravě, rodí se spíše chlapci, pokud zásadotvorné, pak spíše holčičky. Chcete kluka? Jezte hodně masa, dopřávejte si slané tyčinky, preclíky, chipsy, pijte sodu a coca-colu. Dobré jsou prý taky brambory, čočka a vaječné bílky. Toužíte po holce? Oba partneři by měli jíst hlavně ryby a zeleninu, ženy se zase mohou cpát čokoládou a ze zeleniny preferujte mrkev, papriku, cibuli, jablka, jahody, maliny a grepy. 

  • V jaké poloze se milujete?

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Patří mezi nejpoužívanější metody při plánování pohlaví potomka (a zřejmě také nejméně spolehlivá). Pokud chcete chlapce, milujte se vestoje, snažte se, aby k vyvrcholení dospěl nejprve partner, žena by měla po styku zůstat ležet s nohama nahoře. Při usínání pak spěte nalevo od manžela. Pokud však chcete holčičku, použijte „misionářskou“ polohu (klasickou), pokud dosáhne orgasmu dříve žena, máte zřejmě „zaděláno“ na holčičku.

  • Záleží i na fázích měsíce?

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Pokud se budete milovat v době, kdy je měsíc v úplňku nebo odpoledne, budete mít holku. Ovšem pokud se radši milujete v noci, je možné, že to bude spíš kluk. Je tedy na vás, čemu budete věřit. A jestli vám je jedno, co budete mít, pak se hlavně milujte, kdykoli se vám bude chtít.

    20 věcí, které lidé nevědí o těhotenství, a pak se diví

    20 věcí, které lidé nevědí o těhotenství, a pak se diví

    Z některých příběhů, ať už filmových nebo skutečných, by se mohlo zdát, že otěhotnění je snadná věc, k níž člověk může přijít, ani skoro neví jak.…celý článek

/
Autor: aši
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku