Těhotenství jako nejkrásnější období v životě? Ani omylem. Souhlasím s Kim

Těhotenství jako nejkrásnější období v životě? Ani omylem. Souhlasím s Kim
Kim Kardashian tvrdí, že se celé těhotenství necítí ve své kůži
Foto: Profimedia
Sdílej na facebooku
8. října  2015 
 06:05

Musím dát za pravdu profesionální celebritě Kim Kardashian, která čeká druhé dítě a tenhle týden si na sociálních sítích postěžovala, že se cítí snad nejhůř v životě. A že nechápe, co na tom někoho baví. Sama jsem se letos během těhotenství cítila taky mizerně, ačkoli všechno probíhalo tak, jak mělo. Já si bohužel připadala jako velryba na souši, lapala jsem po dechu, bylo mi neustále špatně a sotva jsem chodila. 

"Vypadáš skvěle, tobě to těhotenství tak sluší." Nevím, kolik lidí tuhle lichotku myslelo letos upřímně, ale já si vždycky pomyslela něco o tom, že chudáci špatně vidí nebo že mi nechtějí ublížit. 

Protože jsem dobře věděla o kruzích pod očima z noční nespavosti stejně jako o zplihlých vlasech, jelikož mi bylo ráno tak zle, že na vytváření účesu a perfektního líčení už mi energie nezbyla. 

Nemluvě o tom, jak asi může dobře vypadat člověk, jehož tělesné rozměry se blíží březí hrošici? Když se v září dcera konečně narodila, bylo to pro mě vysvobození. Péče o novorozence, který nerozlišuje den a noc, mi proti těhotenství přijde jako brnkačka. 

Neuvěřitelné koupání novorozenců. Podívejte se na dojemné video!

Neuvěřitelné koupání novorozenců. Podívejte se na dojemné video!

Není pravda, že se novorozenci a malí kojenci musí každý den koupat, ačkoli někteří zdravotníci to ještě stále tvrdí. Ale na druhou stranu právě koupání…celý článek

Mimochodem – pojem ranní nevolnosti považuju za zábavný. Mně bylo špatně ráno, v poledne i večer. Zvláště když jsem chtěla být za aktivní moderní matku. Stačilo jít pěšky od vlaku domů, bylo mi zle. Stejně jako když jsem chtěla vzít sebe, starší dítě a psa na čerstvý vzduch do lesa. Nebo když jsem chtěla být užitečná a složit prádlo. Udělalo se mi špatně. Na teplé večeře mohla rodina na devět měsíců zapomenout. Nechtěla, a tak se můj muž radši naučil vařit. 

Rozumím Kim Kardashian, která si teď v těhotenství stěžuje na oteklé nohy a bolavá záda. A ocenila jsem, když si nedávno rovněž těhotná zpěvačka Monika Absolonová postěžovala na to, že má nohy oteklé tak, že jí ani nejsou vidět kotníky. 

To se totiž donedávna nenosilo – celebrity se spíše předháněly v tom, aby svou graviditu vylíčily v co nejrůžovějších barvách. Člověk měl pocit, že jako vorvaň lapající po dechu, který není skoro schopen vstát z postele, se cítí a vypadá jen on. 

Čas kachen

Těšila jsem se, až se břicha zbavím
Těšila jsem se, až se břicha zbavím
Autor: cnc
Mám čtyři děti, z čehož je vidět, že ani poučené pomyšlení na devět měsíců těhotenství mě od dalšího potomka nedokázalo odradit. Nicméně zábava to nebyla nikdy, a navíc se to kus od kusu zhoršovalo. Takže když vrcholila letošní letní vedra, ležela jsem doma na gauči a nemohla jsem skoro nic. Protože v horkém vzduchu mi bylo na omdlení po dvaceti krocích. Když se ochladilo, hodlala jsem to dohnat, ale smůla – mezitím mě začaly bolet kyčle a něco (asi stydká kost, proboha, to taky může bolet?) dalšího tak, že i těch dvacet kroků bylo utrpením. 

Můj muž neměl potřebu brát si zbytečné servítky, vlastně na to doma ani nehrajeme. A tak mi s upřímností sobě vlastní řekl, že chodím jako kachna.

Děti potřebují hranice. 5 tipů, jak je nastavit a neříkat přitom jenom "ne"

Děti potřebují hranice. 5 tipů, jak je nastavit a neříkat přitom jenom "ne"

Nedupej, nekřič, nemlať sestru. Jako rodič máte někdy pocit, že neustále dětem něco zakazujete, a jakmile přestanou dělat jednu hloupost, začnou dělat…celý článek

Na kachny jsem tak myslela několikrát každou noc, když jsem se trmácela na záchod poté, co jsem pomocí několika komických manévrů vstala z postele. Na kachny jsem myslela, když jsem v práci vstávala od psacího stolu a potřebovala několik minut na to, abych se mohla začít jakž takž hýbat. 

Být těhotná? To prostě miluju!

Dobře, mohla jsem spoustu času beztrestně ležet a každý by to asi pochopil. Ale ležte si, když vleže na zádech vydržíte asi minutu, než začnete mít černé mžitky před očima, protože vám dojde kyslík. Na břiše to logicky nejde, tam máte dítě. V poloze na bocích vás bolí ty kyčle. Takže taky nic. 

Ve spojení s těhotenskou nespavostí nejlepší cesta, jak vypadat jako zombie a mluvit trochu z cesty únavou. 

Jedna moje kamarádka tvrdí, že kdyby to šlo, bude těhotná pořád, protože to prostě miluje. Tak to já tedy ne. Samozřejmě – všechno se to dalo vydržet zvláště díky pomyšlení, že to jednou skončí a odměnou bude dítě. Ale že by to bylo nejkrásnější období v mém životě? 

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku