7 věcí, které by doopravdy měli vědět nastávající otcové: Jinak budou hodně překvapení

  • 7 věcí, které by doopravdy měli vědět nastávající otcové: Jinak budou hodně překvapení
    Jásáte nad modrou čárkou? Pak si přečtěte následující tipy
    Foto: Shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    21. května  2016 
     06:00

    Chytré knihy mají kapitoly o těhotných i pro muže. A tak poučení nastávající otcové vědí, že ženě bude asi trochu špatně, občas bude trpět výkyvy nálad. On je zde kvůli tomu, aby ji podpořil a pomohl. Na některé věci vás ale knihy nepřipraví. Co by měli vědět muži o svých těhotných partnerkách?

  • S jídlem opatrně

    ....
    ....
    Autor: Shutterstock.com
    Dosud možná platilo, že co je moje, je i tvoje. V těhotenství se to ovšem mění: co je vaše, to je její, co je její, toho se ani nedotkněte. Mysleli jste si, že dva kousky nedojedeného dezertu můžete klidně sníst? Zkuste to, počítejte ale s tím, že to budete muset vysvětlovat klidně v pět hodin ráno, kdy touha po dezeru nedá vaší partnerce spát. A ona pak nedá spát vám.
  • Pečlivě volte slova ohledně její velikosti

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock
    Těhotné přibírají a mnozí partneři mají pocit, že tak jasnou věc nemusejí nijak obcházet. Může se ale taky stát, že po zdánlivě nevinné poznámce o roztomilém kulatém bříšku uslyšíte jen: "Já vím, že jsem tlustá. Vidím to, cejtím to, tak mi to NEMUSÍŠ POŘÁD PŘIPOMÍNAT!"
  • Mírná zapomnětlivost? Slušně řečeno

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Mozek těhotné ženy opravdu funguje jinak. Smiřte se s tím, že vaše drahá polovina bude často hledat mobil, který drží právě v ruce, po čase bude tak trochu zapomínat zamknout auto. A pointa? Když se zeptáte těch, které už jsou matky na příklady těhotenské zapomnětlivosti, dočkáte se nejspíše odpovědi: "Hele, něco bylo, ale už si to moc nepamatuju."
  • Má větší prsa, ale pro muže to nic neznamená

    a
    a
    Autor: profimedia.cz
    Ano, prsa se jí zvětšují, což se mnohým mužům líbí. Bohužel, často ale dostanou pokyn "Nedotýkati se". Beztak začala nosit podprsenku i do postele. Protože to prostě bolí. Tečka.
  • Muže vymění za polštáře

    a
    a
    Autor: profimedia.cz
    Byli jste zvyklí usínat v objetí? Brzy vás vymění za menší polštářek. Po čase za větší, po pár týdnech za oba a nakonec mezi vás do vašeho společného lože přibude jakási obří housenka, okolo které bude vaše těhotná partnerka obtočená spát. Housence nemůže muž nikdy konkurovat.

  • Usne kdekoliv a kdykoliv

     

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Zatímco dřív byla dost společenská, teď jí není trapné poprosit uprostřed návštěvy, jestli by si nemohla na chvíli "odpočinout". A všichni říkají: "Jen spi, dokud můžeš," ona prospí celou návštěvu a nechá vás klidně bavit se tři hodiny se svou matkou!

  • Hlavně se jí nesnažte pomáhat

    Těhotenství
    Těhotenství
    Autor: Shutterstock.com

    A zatímco vás všechny knihy nabádají, ať jste jí oporou, ona si zřejmě potřebuje dokázat, že by během těhotenství zvládla i postavit dům a zasadit strom. "Prosím tě," odfrkne a táhne obří kufr, který by vás před rokem klidně nechala vláčet. Teď si musí dokázat, že na to má. Raději zapomeňte na důrazné: "Netahej to." Protože se nejspíš rozpláče. Stejně tak zapomeňte na humor, protože i to je velice citlivá oblast.

/
Autor: is
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku