5 nejlepších rad, které jsme dostaly od našich kamarádek

  • 5 nejlepších rad, které jsme dostaly od našich kamarádek
    Kamarádka není ta, která vám vše schválí
    Foto: Shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    31. prosince  2017 
     06:00

    Možná vám ty nejlepší rady do života dala vaše matka. Ale většinou tomu tak nebývá, například kvůli tomu, že vyrostla v jiné době. Nebo z toho důvodu, že matky mají buď tendenci nás moc peskovat, nebo nás naopak přehnaně chránit. Doopravdy praktické a upřímné rady se tak dočkáte spíše od kamarádky. Zeptaly jsme se několika žen, jak jejich přítelkyně skvěle poradily zrovna jim. 

  • Rozveď se!

    Jednoduché objetí vám zlepší náladu na celý den.
    Jednoduché objetí vám zlepší náladu na celý den.
    Autor: Shutterstock.com

    Vždycky jsem nesnášela takové ty dámské partičky, které neustále kritizovaly muže, všelijaké ty kluby rozvedených a podobně. Ale pak se i moje manželství dostalo do těžké krize a já se jen trápila kvůli mužovým nevěrám, ale zároveň jsem si absolutně nechtěla připustit rozvod kvůli dětem – a taky, co by tomu řeklo okolí? Takže jsem neustále hledala způsoby, jak to zachránit, přes rok jsem tahala manžela do poradny, řešila to horem dolem s kamarádkami i s matkou, která mi dala najevo, že rozvod by považovala za moje selhání. Druhým rokem jsem chodila jako tělo bez duše, neměla čas na sebe ani na děti. Až to rozsekla jedna moje kamarádka, která mi řekla, ať se už konečně rozvedu. Že má smysl o vztah bojovat, ale že to by se museli snažit oba a že tohle dětem, o které mi jde, jen ubližuje. Skvělá rada. 

    Zuzana, Pardubice

  • Nechovej se jako kráva

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Vždycky jsem byla od přírody trochu žárlivá, ale čas od času se to ještě zhoršovalo. Došlo to tak daleko, že jsem příteli začala prohlížet kapsy a telefon, volala mu do práce, nechtěla jsem, aby jezdil na víkendy s kamarády. To všechno bez jediného podezření, nikdy se taky nic nepotvrdilo. Já s tím přesto nedokázala přestat, a ještě jsem to líčila kamarádkám. Zatímco většina z nich jen přikyvovala, že chlapa je tak jako tak pro jistotu třeba držet zkrátka, ta nejlepší udělala něco jiného: řekla mi, že se chovám jako naprostá kráva. A mně to konečně došlo, protože tomu tak vážně bylo. O ten vztah jsem přišla, protože přítel nepřenesl přes srdce, že jsem mu projela mobil a e-mail, ale v tom dalším už si dávám setsakra pozor. 

    Karolína, Břeclav

  • Od toho chlapa ruce pryč!

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Když jsem se rozešla s otcem svých dvou dětí, nějaký čas jsem se z toho vzpamatovávala. Odešel za jinou ženou s dítětem, a tak mi přišlo, že taky můžu cokoliv. Začala jsem si s chlapem od rodiny. On se nechal zblbnout a nijak se nebránil. Nevím, jak si to představoval, že to bude pokračovat. Já toho naštěstí nechala, když si mě moje kamarádka podala s tím, ať od chlapa, který má doma děti, dám ruce pryč. 

    Vlaďka, Beroun

  • Koukej se sebou něco udělat, vypadáš hrozně

    Pozor, i v kosmetice, u které byste to nečekala, může být spousta bakterií
    Pozor, i v kosmetice, u které byste to nečekala, může být spousta bakterií
    Autor: shutterstock.com

    Nikdy jsem se moc nezajímala o módu ani o líčení či něco takového a s malými dětmi jsem na to tuplem neměla čas. Asi to bylo znát, byla jsem taková trochu omšelá, až se na to moje kamarádky nemohly dívat a vzaly mě na wellness víkend s kurzem líčení. Nejdřív se mi zdálo, že je to škoda peněz i energie, ale zpětně jim dávám za pravdu. Netvrdím, že dodržuju všechna ta doporučení, ale bez make-upu už bych do práce nešla. Ono to od třiceti výše dělá divy. 

    Juliana, Ostrava

  • Ukaž jim doma, že nemusíš dělat všechno

    Kamarádky
    Kamarádky
    Autor: Shutterstock.com

    Byla jsem vždycky hodná holka, místy až blbá, když to tak mám říct. Chodila jsem do práce, starala se o děti, vyvářela, uklízela, prala, žehlila... Padala jsem z toho na ústa. A měla pocit, že to nikdo neocení, protože to pro všechny doma bylo samozřejmostí, ačkoli děti už byly ve věku, kdy by mohly taky ledacos zvládnout. Náznaky ale rozhodně nezabíraly, prosby taky ne. Až mě kamarádka přesvědčila, že se mám sebrat a odjet s ní na víkend na chalupu, aniž bych jim navařila či tak něco. Měla jsem z toho předem výčitky a manžel z toho byl dost rozmrzelý. Ale zpětně musím říct, že to byla skvělá rada, protože doma se všichni konečně probrali. 

    Marcela, Humpolec

/
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku