10 trapných vět, které si odpusťte před matkami z velkých rodin

  • 10 trapných vět, které si odpusťte před matkami z velkých rodin
    Foto: Shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    29. září  2016 
     06:00

    Mít jedno dítě je jiné než mít čtyři, nebo dokonce ještě víc. Něco o tom vím. Člověk se ve spoustě věcí naučí být nad věcí, ale neznamená to, že ho občas něco nevytočí. Ať už za to mohou děti nebo nějaká více či méně vtipná poznámka okolí. Takže – jaké věty matky z velkých rodin většinou spolehlivě nadzvednou? 

  • Ani jsme tě nezvali

    Nejdietnějším pitím je suché bílé víno. Pozor ale na míchané koktejly, mohou mít stejnou energetickou hodnotu jako čokoládová tyčinka.
    Nejdietnějším pitím je suché bílé víno. Pozor ale na míchané koktejly, mohou mít stejnou energetickou hodnotu jako čokoládová tyčinka.
    Autor: Shutterstock.com

    Kamarádky se vydaly na víno a vám to ani neřekly? Je pravda, že poslední roky jste dost vynechávala, protože děti byly malé, ale teď už by to přece zase šlo! Stejně jako byste je dokonce dva dny mohli nechat u babičky a dědy a vydat se na oslavu s kamarády na jejich chalupu, jenže za ta léta už s vámi rovnou nikdo moc nepočítá...

  • Takhle jste to chtěli?

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com

    Je úplně jedno, zda jste pět dětí plánovala od doby, kdy vám bylo pět, nebo jste k nim dospěla tak nějak postupně během života. Otázka, zda jste vážně chtěla mít tolik dětí, je pitomá za všech okolností. 

  • Vy jste věřící, že jo?

    Na tomto romantickém místě se vdávala Andrea Kerestešová.
    Na tomto romantickém místě se vdávala Andrea Kerestešová.
    Autor: reprofoto Facebook

    Kromě toho, že je otázka, zda počet dětí nějak souvisí s vaší vírou, neslušná, zároveň není moc chytrá. Totiž i katolíci – a nejen oni – mohou a dokážou rozhodovat o tom, kolik dětí budou mít. 

  • Vy nemáte televizi, že jo?

    Říká se, že díváním se na televizi nebo do monitoru si zkazíte oči. Podle optometristy je to ale jen mýtus.
    Říká se, že díváním se na televizi nebo do monitoru si zkazíte oči. Podle optometristy je to ale jen mýtus.
    Autor: Shutterstock.com

    Zmínka o tom, že nemáte televizi, má být vtipnou narážkou (ha ha) na to, že v tom případě se asi po večerech nudíte, a tak souložíte a výsledkem jsou další a další děti. Jako by se před zapnutou obrazovkou snad nedalo milovat. Nebo kdykoli jindy a jinde. 

  • A to jsou všechny vaše?

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Všechny moje? Kdepak! Některé si půjčujeme, abychom byli zajímavější. Nebo tak něco by se dalo odpovědět na trochu moc zvídavý dotaz, zda jsou všechny děti ve vaší rodině vaše, případně vaše a vašeho muže nebo zda třeba aspoň mají různé otce. Ono do toho cizím lidem totiž nic není.

  • Tak aspoň se o vás v důchodu postarají

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    A přesně proto je máme! Aneb další možnost odpovědi na další rádobyvtipnou poznámku, která bohužel zaznívá také trochu moc často. Jasně, nakonec se děti mohou stát v pozdějším věku skutečně oporou, proč v to nedoufat, ale zakládat velkou rodinu rovnou s takovou představou? To asi ne. 

  • Fakt máte všechny rádi?

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Dobře, vždycky vám může být jedno dítě bližší než jiné, protože máte podobnou povahu, nicméně i tohle se během let mění, a navíc to nic nevypovídá o tom, jak moc je všechny máte rádi, nebo čím vás všechny naopak štvou. Tak jako tak, proč se na to, sakra, někdo ptá? 

  • To už vás asi nic jiného než děti nezajímá, že jo?

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    To jste uhodli! Jakmile má žena tři a více dětí, má chudák místo mozku z placenty kostku a těžko s ní vůbec zapříst hovor na jiné téma, než jsou těhotenství, porody, nočník, možná ještě tak dětská hřiště a slevy na plíny. Jinak to ani nezkoušejte. 

  • To na ně určitě berete nějaké dávky

    Sourozenci
    Sourozenci
    Autor: Shutterstock

    Teď jste na to kápli! Ne kvůli tomu, že se o ně postarají v důchodu, ale rovnou kvůli současným sociálním dávkám, to dá rozum, má většina velkých rodin tolik dětí. Ale možná si to ty rodiny špatně spočítaly, nárok na dávky má totiž poměrně málo lidí, bez ohledu na to, jak velká rodina je. 

  • Tolik dětí! To bych fakt nerad/a

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Buďte v klidu, nikdo vám je nenabízí ani po vás nikdo takovou věc nechce. A nejspíš po vás nikdo nechce ani váš názor na to, jak byste tolik dětí zvládali nebo nezvládali. 

    Matka na fotkách zachytila pouto mezi svou dcerou a zvířaty

    Matka na fotkách zachytila pouto mezi svou dcerou a zvířaty

    Americká fotografka Suzanne Mead ze všeho nejraději fotografuje děti. A ze všeho nejčastěji svou dceru Miu, která se stala její hlavní múzou. Nafotila…celý článek

     

     

/
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku