10 omluvných vět, které dlužíme našim matkám! Kdy říct promiň

  • 10 omluvných vět, které dlužíme našim matkám! Kdy říct promiň
    Foto: Shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    27. října  2016 
     06:00

    Někdy si spoustu věcí uvědomíme až v okamžiku, kdy se dostaneme do stejné situace. Třeba jako mateřství. Dokud se nestaneme mámami, jen stěží pochopíme naše vlastní matky. Teprve dítě, které porodíme, nám ukáže, jak těžké rodičovství někdy je. Možná by si teď naše mámy zasloužily několik omluvných vět. Víte, které?

  • 1. Je mi líto, že jsem byla v pubertě tak hrozná

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Vždycky jste si myslela, že to rodiče v době vaší puberty přeháněli, ale když vidíte svou dceru obracející oči v sloup, chápete je? Možná je na čase jim to říct. Protože teď už se tomu můžete společně zasmát a možná od nich nakonec dostanete i nějakou dobrou radu, jak tohle období s potomky přežít.

  • 2. Promiň za toho kluka

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Omlouvám se hlavně za roky mezi patnácti a sedmnácti, kdy jsem měla kluka, kterého jsem tajně propašovala do svého pokoje a při útěku pak zničil v garáži sklo u vašeho auta. Ale snad jste mu už odpustili.

  • 3. Dneska už bych na tebe dala

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Promiň mi, že jsem si mnohokrát nedala říct a neposlouchala jsem tvoje dobře míněné rady a že jsem ti mnohokrát způsobila vrásky na čele, protože ses o mě bála. Dneska už třeba vím, že není dobrý nápad opít se a pak jít s někým do postele a myslet si, že je to láska. 

  • 4. Nemohla jsem jinak, promiň

    Autor: Shutterstock

    Je mi to líto, fakt je pravda, že jsem tenkrát nechtěla poslouchat nikoho, nejen tebe. Všichni, ty, táta, natož babička s dědou, jste mi připadali jako z minulého století a ještě jsem měla pocit, že jste se proti mně spikli. Ale musela jsem si tím projít. 

  • 5. Je mi líto, že jsem byla drzá

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Omlouvám se, že jsem na tebe byla drzá a odsekávala jsem ti, když ses mi snažila něco vysvětlit a poradit mi. Teď už vím, že jsi pro mě chtěla to nejlepší. Ale tehdy jsem si nemohla pomoci. 

  • 6. Dneska už bych si nestěžovala

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Je mi líto, že jsem si stěžovala na náš malý byt. Teď vím, že jsi to neměla snadné, dojíždět hodinu a půl do práce a vracet se pozdě večer a ještě být na nás milá. Zvláště, když vím, že jsi musela být ráda, že po rozvodu utáhneš alespoň takové bydlení. 

  • 7. Odpusť mi ty výčitky

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Promiň, že jsem ti spoustu let vyčítala, že jsi nebyla na mém tanečním vystoupení, když mi bylo osm. Moc jsem to nechápala, ale teď vím, že jsi nemohla, protože jsi začala předčasně rodit. Vsadím se, že ti to je taky líto, tak se nezlob, že jsem ti to pořád připomínala.

  • 8. Promiň, že jsme tě tak zlobili

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Je mi fakt líto, že jsme se ti se sestrou/bratrem schovávali v obchoďáku a nereagovali jsme na tvoje volání. Měla jsi určitě strach a ulevilo se ti, když jsme se zase objevili. Myšlenka, že se ti ztratí dítě, je jedna z nejděsivějších a já se omlouvám, že jsem v tobě vyvolala takový pocit.

  • 9. Dneska už bych ty prášky spolkla

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Promiň, že jsem ti mnohokrát lhala o tom, že jsem ty léky spolkla, když jsem onemocněla. Ok, vím, vždyť šlo jen o minutu. Ale mně to prostě přišlo hořké, kyselé a navíc zbytečné, prostě jsem chtěla být trochu rebelkou. 

  • 10. Mám tě moc ráda!

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Ale hlavně se ti omlouvám za to, že jsem ti nikdy neřekla, jak moc tě mám ráda a jak náročná role matky někdy je.

    Sex po porodu: Máme dítě, ale nespíme spolu!

    Sex po porodu: Máme dítě, ale nespíme spolu!

    Jestli jste čerstvá maminka, pravděpodobně jste ospalá a unavená, takže sexuální touha může být dlouhodobě snížená nebo může chybět úplně. Čemu se…celý článek

/
Autor: aši
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku