Zima se blíží – zajistěte zdravější prostředí u vás doma

Zima se blíží – zajistěte zdravější prostředí u vás doma
Foto: Henkel
Sdílej na facebooku
17. října  2016 
 00:00
Prezentace klienta

Podzim a zima je období, kdy začínáme šetřit teplem, méně větráme a tak se nám doma snáze drží vyšší vlhkost. Základem zdravého života je optimální klima. Jenže co to vlastně je „optimální klima“?

Znamená to zejména správnou úroveň vlhkosti. Optimální hodnota vzdušné vlhkosti se pohybuje mezi 45 až 60 procenty.

Vysoká vzdušná vlhkost v domácnosti může způsobovat problémy

Projevy jsou často patrné na první pohled – voda vysrážená na zrcadlech, oknech či prosklených dveřích, vlhké (nebo dokonce plesnivé) mapy na zdech, zatuchlý vzduch, plíseň v rozích, za nábytkem, těžký vlhký vzduch.
Nejčastěji se vysoká vlhkost objevuje v koupelně a v kuchyni. Zde totiž uvolňujeme do vzduchu velké množství vody sprchováním, mytím, koupáním, praním či vařením. Běžná rodina uvolní do ovzduší během jednoho dne okolo 12 litrů vody.

Autor: Henkel

Vyšší vlhkost se ale vyskytuje i v jiných místnostech. Klasickými prostory jsou sklepy, dílny či garáže. Tato místa jsou málo větraná, a proto se tam rád drží zatuchlý vzduch, vlhkost a plísně. Možná vás to překvapí, ale jedním z míst, kde se často vyskytuje vyšší vlhkost je i ložnice. Při spánku pocením a dýcháním vypařujeme dost velké množství vody, které se dostává do vzduchu a tím se zvyšuje koncentrace vlhkosti.V domácnosti je potřeba nezapomínat ani na malé uzavřené prostory jako jsou skříně, botník, nebo spižírna. Na všech těchto místech se může vyskytnout vyšší vzdušná vlhkost.

Nadměrná vzdušná vlhkost dokáže způsobit velké problémy

Zatuchlé oblečení, plesnivé mapy na zdi, koroze, to jsou jedny ze škod na majetku, jejichž příčinou je vysoká vlhkost. Vlhkost ovšem podporuje i rozvoj roztočů a plísní, kteří mohou zásadním způsobem ohrozit naše zdraví. Alergie, astma, záněty dutin, respiratorní onemocnění, kožní vyrážky, bolesti hlavy a trávicí obtíže ohrožují všechny členy domácnosti. Navíc má vysoká vlhkost ve vzduchu negativní vliv na naši psychiku.

Autor: HENKEL

Proto je nutné již s přicházejícím podzimem vyřešit tento problém. Pomocníkem mohou být výrobky z řady Ceresit STOP VLHKOSTI. Prvním krokem je zneškodnění plísní – plesnivých map v rozích či za nábytkem. Následně je potřebné udržovat vlhkost na optimální úrovni.

V případě, že se objeví plíseň, snadno ji zneškodníte pomocí přípravku Ceresit STOP PLÍSNI, který jednoduše nastříkáte na povrch a poté setřete. Sprej je velmi účinný, hodí se na stěny, obklady, dlažbu i spáry v koupelnách i bazénech.

K udržení optimálního klimatu pomáhá opakované intenzivní větrání, což ale mnohdy není možné. Proto je zde pohlcovač vlhkosti Ceresit STOP VLHKOSTI AERO 360°. Ceresit pracuje na bázi speciálních tablet, které díky otvoru a speciálnímu tvaru přístroje pohlcují maximální množství vlhkosti ze vzduchu a sráží ji v tekutinu. Kvalita a rychlost účinku je zaručena kombinací originálního Ceresit systému a originální Ceresit tablety, které fungují jako celek. Tak, jak tableta nasává vlhkost, postupně se rozpouští a obsah nádoby se po naplnění jednoduše vylije do toalety nebo umyvadla. Jedna tableta vydrží fungovat 1 – 2 měsíce podle velikosti místnosti a hladiny vzdušné vlhkosti. Poté můžete zakoupit náhradní tabletu. Tableta navíc napomáhá i k neutralizaci pachů.

Autor: Henkel

V malých uzavřených prostorech pomáhají absorpční sáčky Ceresit STOP VLHKOSTI, které pohltí vlhkost a navíc místo provoní příjemnou vůní.

Autor: Henkel

www.stop-vlhkosti.cz

Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.

Související články

Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku